Paella, ispanų virtuvės karūnos brangakmenis, yra daugiau nei tik patiekalas; tai kultūros ikona. Kilęs iš Valensijos regiono rytinėje Ispanijos pakrantėje, paella yra sotus ryžių patiekalas, virtas iš įvairių ingredientų, tokių kaip šafranas, daržovės ir mėsa ar jūros gėrybės.
The tikroji paella Įkūnija Viduržemio jūros regiono skonį, kiekvienas ingredientas yra kruopščiai atrinktas, kad būtų sukurta harmoninga ir patenkinama kulinarinė patirtis. Valensijoje, kur paelijos šaknys, verta ieškoti geriausio šio ikoninio patiekalo varianto. Ištirkime kai kurias populiariausias vietas, kur galite pasimėgauti geriausia Valensijos paella.
Kur valgyti geriausią paelją Valensijoje
1. La Pepica
Įsikūręs palei vaizdingą Malvarrosa paplūdimį, La Pepica yra legendinė įstaiga, garsėjanti tradicine Valensijos virtuve ir, žinoma, išskirtine paella. Šis restoranas, turintis daugiau nei šimtmetį istoriją, ištobulino paeljos meną, naudodamas tik šviežiausius vietinius ingredientus ir senus receptus. Mėgaukitės jų firmine Valensijos paella gėrėdamiesi panoraminiais Viduržemio jūros vaizdais.
2. Restaurante Levante
Vaizdingame Albuferos gamtos parke įsikūręs Restaurante Levante siūlo tikrai autentišką paelją ramioje kaimo aplinkoje. Čia galite pasivaišinti tradiciniu malkomis kūrenama paelija, kuri patiekalui suteiks išskirtinio dūmo skonio. Nepraleiskite progos susieti savo maistą su taure gaivaus vietinio vyno, mėgaudamiesi ramiu supančio kraštovaizdžio grožiu.
3. Casa Carmela
Šeimai priklausantis brangakmenis, esantis netoli šurmuliuojančio Valensijos uosto, „Casa Carmela“ nuo 1922 m. patiekia skanią paeliją. Jų slaptas receptas, perduodamas iš kartos į kartą, suteikia paeliją, kuri trykšta skoniu ir iškepama iki tobulumo tradicinėje plačioje, seklioje formoje. keptuvės, vadinamos „paelleras“. Būtinai paragaukite garsiosios jūros gėrybių paeljos, kurioje rasite šviežiausią laimikį iš netoliese esančių Viduržemio jūros vandenų.
4. El Rall
Norėdami šiuolaikiškai pasimėgauti klasikine paella, eikite į El Rall, esantį Valensijos istorinio senamiesčio širdyje. Šioje madingoje užkandinėje naujoviškos kulinarijos technologijos derinamos su tradiciniais Valensijos ingredientais, kad būtų sukurtos kūrybingos ir skanios paelijos. Nuo juodųjų kalmarų rašalo paeljos iki skoningo vegetariškų patiekalų – El Rall siūlo kažką kiekvienam gomuriui.
5. Restaurante Arrocería Duna
Įsikūręs žaviame pajūrio mieste El Saler, Restaurante Arrocería Duna yra paslėptas kulinarinis perlas, žinomas dėl išskirtinių ryžių patiekalų, įskaitant daugybę burnoje tirpstančių paelijų. „Arrocería Duna“ virtuvės šefai gamina paeljas, kurios yra tikras Valensijos kulinarinio paveldo atspindys, naudodami vietinius ingredientus ir senus gaminimo būdus.
Valensijoje, paeljos gimtinėje, rasti geriausią šio ikoninio patiekalo variantą yra kulinarinis nuotykis, kuris žada pradžiuginti pojūčius. Nesvarbu, ar jums labiau patinka tradicinė Valensijos paelija, virta ant atviros liepsnos, ar novatoriškos interpretacijos, perkeliančios skonio ribas, aukščiau paminėti restoranai siūlo nepamirštamą vakarienės patirtį, kuri švenčia šio mėgstamo ispaniško patiekalo esmę. Leiskitės į kelionę po energingą Valensijos maisto pasaulį ir sužinokite, kodėl paella užima ypatingą vietą viso pasaulio maisto mėgėjų širdyse ir gomuriuose.